enlightenedمیخوام نظریه انتخاب ظبیعی داروین رو که خیلیا از طریق نظریه تکامل داروین شناختیم کمی بازترش کنم که اونموقع بعد فهمیدنش شاید به اسمشم شک کنید.

داروین میگه جاندارانی که بهتر میتونن با محیط سازگار بشن ژنشون یا نسلشون حفظ میشه. حدا ار هدف خلقت که تو ابن مقوله هم نمیگنجه از نظر علمی هدف زندگی موجودای تنها بقای ژن هست و موحودات میجنگن تا زنده بمونن و تولید مثل کنن و گونه خودشونو حفظ کنن. نظیه انتخاب طبیعی مه در هر لحظه ای داره عمل میکنه رو با 2 تا مثال توضیخ میدم. زرافه ها رو در نظر بگیرید که همه با فد و گردن درازشون میشناسیمشون، فرض کنید در ابتدای خلقت زرافه هایی با انواع قد وجود داشته اما حالا فقط نوع خاصی! زرافه ها به طور غریزی از برگ درختا تغذیه میکنن و از این طریق زنده میمونن. شما باید همه زرافه ها رو در همه سایز ها در نظر بگیرید تا متوجه بشید اون هایی که گردن دراز تری دارن به غذا دسترسی پیدا کردن و رشد و زندگی کردن اما بقیه کوتوله ها از ضعف و گرسنگی مردن و قادر به تولید مثل و حفظ ژن کوتاهی خودشون نشدن پس فقط قد بلندا موندن و نسل زرافه ها رو تشکیل دادن. در واقع اینجا انتخابی صورت نگرفته بلکه یک "حذف" شکل گرفته که ابنجا حذف گونه های کوتاه زرافه بوده! مثال بعدی در مورد خودمونه و درست برعکس اینه. *میدونیم که هرجی کوچیک تر و جم و جور تر باشیم، چابک تریم و بعلاوه بدنمونم انرژی و غذای کمتری لازم داره. خب احتمالا شنیده باشید که قبل تر از ما و هر چه قبل تر ادم ها بلند قدتر بودن. پس چی شد که ما اینطوری شدیم؟! با یاداوری نظریه انتخاب/حذف طبیعی توجیه میشه. انسان های چابک تر که توانستن شکار کنن و غذای کمتر را هم تحمل کنن و خودشونو حتی توی غارای کوچک جا بدن ژن کوتاه قدی خود را حفظ نمودند و نسل های کوتاه قد از خود بر حای گذاشتند طوریکه که رفته رفته تعداد بلند قدان کم شد و حذف شدند. حالا انتخاب بهتر است یا حذف؟ انتخاب نبوده چون هیچ یک انتخاب نکردند چگونه باشند! اما ظبیعت بود که انها را انتخاب یا حذف کرد!!


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بهترین نمونه سوالات آزمون های استخدامی Mark فروشگاه کتاب هایپرکتاب تهران ارز دیجیتال وبنو - یک سایت آموزشی hamnafas19 قصه یه روزی مرچـندایزیــنگ؛ هنر طراحی و چیدمان فروشگاهی